2022-11-10
依排心思思想食越南野,于是去咗太子依间食下Pho同小食🤭餐厅位于界限街,位置都算几易揾~店舖虽然唔系好大,但系都坐得几松动😊今日叫咗:1️⃣火五火车头牛肉汤粉材料有齐生牛肉、熟牛肉、和牛牛丸、扎肉,啱晒咩都想试嘅牛魔王😆生牛肉上枱仲有少少粉红色,浸一浸热汤就啱啱好熟,正👍🏻熟牛肉比较有口感,牛味好浓!扎肉就正正常常😆和牛牛丸一咬落去爆晒汁,劲juicy,一定要食!2️⃣越式花胶老火鸡汤油香饭花胶老火鸡汤油饭,份量好多,油饭唔错,水准以上嘅油饭,汤入面嘅材料都好多,花胶有两大片,而且鸡都有5-6旧,汤好重黑椒味,对我黎讲比较浓味,但我觉得味道系好嘅3️⃣蔬菜长春卷一上到黎热辣辣,梗系要即刻食,入面食到好多白萝卜而且加佐少少豆角补返爽脆嘅口感,好食4️⃣特色鸡翼 呢个系最钟意嘅~鸡翼炸得好脆,又唔会太油,个面仲有啲炸干葱、芝麻、葱,食落好香口👍🏻5️⃣白桃梳打糖渍桃加梳打,好足料!饮之前可以搅匀啲,令味道平衡d
1️⃣火五火车头牛肉汤粉
2️⃣越式花胶老火鸡汤油香饭
3️⃣蔬菜长春卷
4️⃣特色鸡翼
5️⃣白桃梳打
糖渍桃加梳打,好足料!饮之前可以搅匀啲,令味道平衡d