2022-12-05
今日同老婆送阿女去补习,顺便早啲出去食午餐,响太子附近望下有咩食👀,发现一间“月桥正宗越南汤粉”,虽然上几个星期才食过越式食物,但阿囡同老婆都想食😅,于是入去试吓呢间😂。店员好快走过来招呼我哋坐低,又放低张QR code 同我哋讲可以自己下单。见过餐牌📔食物类唔多,其实某程度系唔同配料,重复配搭檬粉,汤河或饭。都好!唔使三心两意😆。香烤猪扒捞檬 $47猪扒烤得好香😍,猪扒同檬粉份量都多,抵食🥰。香茅猪颈肉汤河 $56 (+$2热饮)猪颈肉烧得好香,薄薄的有七八片,有肉香味,非常好食😋!热饮我叫了热咖啡,杯咖啡已经调好了甜度,味道好似小时候食嘅咖啡糖😅,偏甜🥲。越式炸春卷捞檬 $56有2️⃣条炸得非常香口又大件的春卷,春卷馅料冇乜特别😶,但胜在大大份,够哂饱肚😚。总括而言,食物价钱亲民、上枱速度快、份量大,店员服务态度好👍,我觉得呢个价钱都系抵食,有机会会再食🤭。
香烤猪扒捞檬 $47
猪扒烤得好香😍,猪扒同檬粉份量都多,抵食🥰。
香茅猪颈肉汤河 $56 (+$2热饮)
越式炸春卷捞檬 $56