2024-07-02 76 浏览
今日想食越南菜,上网见到旺角都好几间,我拣咗最近嘅一间,比想像中好㖞。我哋叫咗一碗顺化蕃茄蟹肉扎肉汤蒙,软壳蟹捞檬,追加小食越式猪颈肉,地道越式炸春卷,一杯鲜芒果沙冰,一杯椰汁珍多冰。蕃茄蟹肉扎肉汤蒙,香浓蕃茄味,仲有好多蟹肉,净系饮汤都觉得好味,再加几片扎肉,感觉好抵食。软壳蟹捞檬,感觉软壳蟹同捞蒙好似两回事咁,好难溶埋一齐食。软壳蟹都香脆嘅,捞蒙就冇乜味,加咗好多酸甜汁,都好似一般。猪颈肉都几好味,有啲炭烧嘅感觉,𠮶边都脆口,中间肉质好Juicy。春卷好味,炸得好香脆,趁热食,用生菜及薄荷叶包住,好惹味。我冇饮沙冰,见到成杯都好满。我柸椰汁珍多冰,就唔见太突出,同平时饮既一样。喺旺角食越南菜,我下次都会再嚟,价钱唔算好贵,选择都有好多。😋Yummy Yummy: 8/10😋

春卷好味,炸得好香脆,趁热食,用生菜及薄荷叶包住,好惹味。

😋Yummy Yummy: 8/10😋