2024-11-27
当日约咗朋友出the one行街 晚餐时间经过哩间屹立多年 但一直都未试过嘅越式餐厅😎 决定试一试😆越式咖喱牛腩锅 $108咖喱瓦煲上枱 牛筋、牛腩、薯仔🥔炆得入味够淋 不过牛腩稍为偏瘦 咖喱味道偏甜带微辣 配上松软嘅法包🥖 完美咁吸晒啲酱汁 大满足😌沙嗲串烧$68猪、牛、鸡 各一串 三款都好juicy 肉质软腍 非常惹味 甜甜嘅沙嗲酱带花生粒🥜香芒糯米饭 $66紫、白两种糯米 面淋上椰浆🍚 🥭芒果份量都唔少 而且每件都好淋甜越式汤粉x小黄吊龙牛肉 $78限定小黄牛肉粉系列 可以选择匙炳 /吊龙 /雪花牛 当日匙炳售罄 所以试咗吊龙 牛味浓郁脂肪比例少 不过汤底稍为有啲咸猪颈肉米子卷 $56米纸卷大件到吓亲 中间嘅檬粉加埋可能真系有半碗檬粉🤣 不过味道相对比较普通 猪颈肉肉质稍为有啲干整体食物份量十足 个人觉得串烧同咖喱牛腩煲都唔错~去开The One又想食越南菜嘅话 可以考虑吓
越式咖喱牛腩锅 $108
沙嗲串烧$68