餐厅: 小越廚
资讯:

小越厨呢间越南餐厅好味得黎价钱都好抵,有二人套餐包两款小食同饮品,绝对食得够晒饱,小食既选择都好多🤤  二人套餐($168) 包两款四十八蚊或以下既粉面/饭/法包,过左既话补翻差价就得。另外可以系八款小食入面拣两款,仲跟两杯二十五蚊以内既饮品。  1⃣️蟹膏汤檬粉(+$8)呢个我好推荐,好大碗,汤底系海鲜蟹膏汤底,饮落好鲜甜,有啲蕃茄味🍅入面有好大片蟹膏煎蛋,好特别😲第一次见,食到蟹膏既咸香。另外仲有两片越式扎肉、猪红同埋豆卜。猪红唔腥,豆卜好索味,成碗面食完好满足😌  2⃣️青咖喱牛腩饭呢个就普通啲,首先个卖相已经麻麻🙈见到啲椰汁系面,青咖喱既香味唔系好够,椰香味都唔算好出。牛腩正常,冇乜特别。对比个蟹膏汤檬呢个失色好多。  3⃣️河内炸春卷够晒脆,入面既馅料有啲猪肉、胡萝卜咁。  4⃣️越式蔗虾有三件,虾肉够扎实🦐  5⃣️牛油果奶昔(+$20)牛油果奶昔见好多人推荐,所以就嗌左。牛油果好creamy🥑食到啲沙沙地既质感,感觉好足料,推荐要嗌。  6⃣️泰式奶茶泰式奶茶茶味好香,而且够奶够甜😍  7⃣️米纸虾卷(+$42)呢个好好食🤩米纸既皮烟韧而且唔会好厚,入面超足料,大大只既鲜虾🦐加埋啲米粉、九层塔等等,

二人套餐($168)

1⃣️蟹膏汤檬粉(+$8)

2⃣️青咖喱牛腩饭
青咖喱牛腩饭

3⃣️河内炸春卷
够晒脆,入面既馅料有啲猪肉、胡萝卜咁。

4⃣️越式蔗虾
有三件,虾肉够扎实🦐

5⃣️牛油果奶昔(+$20)

6⃣️泰式奶茶
泰式奶茶茶味好香,而且够奶够甜😍

7⃣️米纸虾卷(+$42)
米纸虾卷
呢个好好食🤩米纸既皮烟韧而且唔会好厚,入面超足料,大大只既鲜虾🦐加埋啲米粉、九层塔等等,清淡得黎又食到啲鲜味。而且不得不说,佢碟秘制既花生酱点埋黎食真系超正~花生酱味道浓郁,入面仲有啲萝卜丝,有少少酸酸甜甜既感觉,点个米纸虾卷食真系一流!
米纸虾卷