2020-08-28
📍粉岭 越一越南牛肉粉专门店好耐无堂食啦!睇完尸杀半岛就去咗越一食下午茶,超抵食!(外卖自取仲有8折)𓇠 生牛肉汤粉 $38 𓇠套餐配热饮一杯,拣咗热奶茶,红茶比例较重,落咗一包砂糖都唔够甜,应该要叫茶走☕️而碗pho上枱个时牛肉仲系粉红色,脂肪唔多,萝卜都好入味😋𓇠 香茅猪扒汤檬 $38 𓇠好耐无食香茅猪扒,劲香!猪扒偏瘦,上枱已经切开,方便进食。呢款仲可以配饭/捞檬/汤粉,但我钟意汤檬,汤底有牛肉味,好饮🤤𓇠 扎肉蒸粉包 $18 𓇠呢款小食用蒸笼上好特别🤩粉包上有一块扎肉,粉包软身多馅又多汁,推介!𓇠 椰汁三色冰 $8 𓇠第一次饮三色冰,平时都系饮开红豆冰🧊佢劲足料,好多红豆、绿豆、珍多同椰汁,好夹,但略嫌稍甜🧉总结:越一环境唔错,装修以蓝色为主,有自然光,而且多数系卡位,坐得舒服。而且下午茶超抵食,一定会再帮衬😎PS 下午茶时段:平日2-6;六日3-6
生牛肉汤河
𓇠 生牛肉汤粉 $38 𓇠