同事讲开好耐无食过越南、泰国野,心血来潮收工就去左间佢话开左一段长时间,平时都留意开既鸣越!💋👏餐厅好易揾,就系中环南洋银行对面,电车路旁,门口望望,☘️原来有楼梯行落去一层,而楼梯亦放满越式美食、风景相,别有一番风味!🍄地方宽敞,整洁,空间感较大,全部系我最爱既卡位😝!越式生牛河🥩🍜:🥩牛肉同河粉既份量比想像中多,呢个价钱绝对抵食,先饮啖汤头,够晒香浓,牛肉切得够薄,富有牛香,亦够嫩滑,👅由鲜红浸一浸汤,快速变熟,证明汤底够热,唔错唔错~虾头膏酸辣汤河🍤🍜:汤底酸甜可口,食食下就开始有辣,酸辣更令人提神醒胃,同样河粉份量多🤤,海鲜有虾、青口、蟹柳等!酸辣味太抢,虾头膏味道只隐隐食到少少,不过汤底的确出色!😘猪肉虾片🐷:越式春卷、粉丝成日见,呢个猪肉虾片又几特别!入面有粉丝、猪肉片、炸蒜、洋葱粒、花生粒!入口香气扑鼻🤩,只系略嫌个虾片巳经林左,唔够脆~龙眼冰+咸柠七🥤:食咁多间餐厅,前所未见龙眼冰系超超超多龙眼肉,跟餐+$8抵饮!味道清甜!而咸柠七中规中矩~可以一解暑热既闷气!🎷

地方宽敞,整洁,空间感较大,全部系我最爱既卡位😝!

猪肉虾片🐷:越式春卷、粉丝成日见,呢个猪肉虾片又几特别

龙眼冰
!味道清甜!而咸柠七中规中矩~可以一解暑热既闷气!🎷