2020-03-30
经过CityU附近,本来谂住去canteen食个快饭,但特然闻到清真食品香味,搞到口痕想买个Kebab食,所以就入去Cafe 5380(即Ebeneezer's Kebabs & Pizzeria), 点知行到入去发现鸡肉Pizza劲大件劲足料,所以就改变主意食Pizza la咁行入去店员都系南亚裔朋友,十分友善同埋Helpful,唔会因为语言而难以沟通,另外由于而家疫情影响,入去order即使系外卖你都要记得配戴口罩同埋量体温,大家记得配合番la~咁讲番个Pizza,其实就几香既,饼底有少少脆边,中间有劲多鸡肉同蕃茄,同埋佢38蚊其实系劲大块,同块面差唔多咁大。咁首先咬开饼底,好足料好实,同时饼底几香,可惜既系鸡肉比较干身同比较柴,茄酱都因为焗得耐而有少少变干左,令到咬落去会比较实同埋干,平日唔钟意食面包既朋友应该会好难顶,但由于我钟意食面包,就感觉十分饱肚同抵食,但当然称唔上话好好食啦,但以呢个价钱黎讲都算系合格la都叫做,欢迎大家行过试下啦