2022-06-28 355 浏览
朋友成日话呢间蒸海鲜好抵食,今次终于约齐人去试到❤️我地今次就book左位于香港大学站附近果间,听闻尖沙咀果间环提早一个月前book定先有得食,相当受欢迎。餐厅周未每位$298,价钱包左四部曲,分别系鸡煲、蒸海鲜、 炖汤同边炉,其中鸡煲同边炉都系任食,真系一次过满足晒多个愿望✨。✨第一部曲 - 鸡煲呢道嘅鸡煲咪道都几浓,食到微微嘅孜然香同花椒嘅麻香,鸡肉唔算话好姣滑,但胜在够入味,味道唔错。✨第二部曲 - 蒸海鲜之后就到重头戏嘅蒸海鲜,成个盘嘅size比我想像中大,望落都几壮观,打咭一流📸每人包左一只鲍鱼、蛏子、虾、扇贝同蚬,呢part就唔系任食嘅,想追加就逐样计钱。味道方面都唔错,上面落左大量蒜蓉去蒸,香味十足❤️✨第三部曲 - 炖汤第三部曲就系系打边炉前饮一碗乌鸡汤🥣老实讲呢part有少少令人失望,个汤嘅味道唔算话好入咪,似咪精汤多少少;用黎打边炉都ok, 但就咁饮就差啲。✨第四部曲 - 打边炉最后就系用岩岩个乌鸡炖汤打边炉,餐厅有唔少嘅火锅材料可以任拎,重点系有新鲜嘅手切牛肉,可以食到饱为止😋整体黎讲成餐饭味道唔系话超级好味,但每样平均而言都唔错,胜在够抵食。值得一提嘅系餐厅系冇时间

✨第一部曲 - 鸡煲

✨第二部曲 - 蒸海鲜

✨第三部曲 - 炖汤

✨第四部曲 - 打边炉

整体黎讲成餐饭味道唔系话超级好味,但每样平均而言都唔错,胜在够抵食。值得一提嘅系餐厅系冇时间限制,我地当日就由5点食到夜晚8点,食足四个钟,岩晒大食之人🤣