2023-03-29 154 浏览
今日入机场送完机 搭巴士去青衣谂住转车出市区 长安巴士总站隔离嘅长发商场 之前都未行过 反正我哋都想揾啲嘢食 决定入去碰吓运气行吓行吓上到三楼 发现有间食酸菜鱼嘅舖头 登时眼前一亮 钟意食辣野嘅我 即刻冲左入去 打开餐牌一望 绝对系街坊价 难怪非繁忙时间都有咁多人食 地方都几大 座位亦阔落 卫生程度令人满意 我地叫咗两个餐 鲷鱼酸菜鱼 山城毛血旺 每个餐都另外有两款配料 白饭、米线、薯粉任拣一款 每个餐都唔洗$80 落单后好快侍应就捧出如小面盘咁大嘅碗 原本系我哋order 嘅嘢食😂鲷鱼好有鱼味 又滑又冇骨 啖啖肉 毛血旺有好多配料 午餐肉、猪肠、木耳….都唔记得咁多😅麻辣汤底亦调节得好好 浓淡适中 今次叫小辣 下次可以挑战中辣或大辣见到餐牌上仲有一人火锅 睇落都唔错 下次一定要试吓 就算专登搭车入嚟都有著数😂