2020-05-19 283 浏览
店门口外面唔算好抢眼,可能都唔系咁易揾到,一入到去就见到个装修都唔错而且啲位都几阔落几舒适。Menu大多数都系一个餐咁叫,我就同我朋友一人嗌咗一个餐试吓啲唔同嘅嘢。餐厅入面一个师傅就会招呼一枱客,大约六至八位客人,今日唔算唔系太多人看因为时间仲算早,所以都唔会等太耐,店员会系你差唔多食完就会开始准备好下一道菜。印象比较深刻既第一样就系煎银鳕鱼,师傅将佢鱼皮同埋鱼肉分开黎处理,鱼肉外脆内软之余再加埋果皮煎到有少少香脆,有少少似薯片咁嘅感觉。之后呢师傅亦开始烧龙虾,佢拆埋肉再用龙虾膏整成嘅酱汁衬托起龙虾肉。龙虾真系相当新鲜,见到佢喺度郁。龙虾肉好弹牙,鲜甜得来加埋个酱汁真系一流。呢间餐厅仲可以系你一路食嘅时候你可以一路同师傅沟通交流,佢又会教你点样食先至可以品尝到食材嘅鲜味。之后系五道刺身,全部都系好鲜甜亦都系几好食,食完刺身后就系一个薄切嘅肥牛,师傅烧完后将佢卷起。一啖吞旧和牛落肚,腍之余仲充满油香。系我食过仲多间铁板烧来讲,虽然佢嘅价钱会系比平均高但系性价比来讲绝对系首屈一指。