2021-10-31 219 浏览
今日同男朋友去士瓜湾吓,行到有d肚饿,直接响度食埋晩餐先走,见到一间有大量小炒选择,就入去试试。我地就点几样常食小炒睇睇师傅功夫。咕噜鸡球份量好多,酸甜比例做得不错,鸡球入口好爽滑,外脆内嫩,我自己食咗4-5件鸡球,男朋友食得比我更多,好食又抵食。配料亦都好多,有鲜甜菠萝,蜜桃,青红椒。椒盐白饭鱼白饭鱼好大条,唔会太咸,食落香口,炸香蒜惹味,都唔错。值得赞既系唔会炸得好油,炸粉都好少,出面好多时食炸粉多过咩,呢度就冇呢个问题。北菇愉耳红烧豆腐个豆腐好热,d汁好浓厚带少少麻油香气,咬开豆腐白雪雪滑嘟嘟,有豆香,外面少少脆既口感,唔错,不过冬菇比较少,多番少少更佳。干炒牛河冇点白饭,炒左碟干炒牛河,卖相都好靓,色泽均匀啲,唔会好油,有镬香。牛肉好滑,而且份量极多。如果芽菜多番dd,我会俾满分。最后有甜品送,热既番薯糖水,冻既清补凉,落足料,唔系求其比啲嘢就算。整体上,系大排档既味道,当然干净好多同服务一流,好有礼貌,好细心。价钱方面亦都非常之合理,小菜方面其实有好多种类别,下次可以再尝试其他,绝对值得一试。

咕噜鸡球

椒盐白饭鱼