2024-08-31
今日有位住附近既朋友仔带路去左间隐世串烧小店食饭,冇佢带路真系唔知呢头咁多食店仲有间咁正既串烧🤤鸡皮🐓牛舌🐂👅肥牛金菇卷🐂豚肉流心蛋卷🐖🥚烧羊架🐏烧生蚝🦪烧大扇贝、锡纸蒜蓉粉丝花甲🍲有膏鲜鱿鱼🦑烧腐皮紫菜豆腐、烧冬菇、烧韭菜、烧娃娃菜、烧翠玉瓜仲有个烧面包🍞重点讲一讲,豚肉流心蛋够特色,豚肉够焦香只蛋仲系流心🤩烧生蚝同扇贝够晒新鲜🤤有膏鲜鱿鱼出面未见只,真系只只有膏🤩烧腐皮紫菜豆腐入面有肉碎,仲好香紫菜味😋唔怪之得都系铺头招牌菜👍🏻其他烧蔬菜都好好味仲保留到蔬菜既汁水,正🤤嗌咁多野仲嗌埋野饮都只系$400😵唔好以为平野冇好,呢度啲串烧全部都系老细亲自拣货自己串,由生烧到熟即叫即烧🔥俾著出面呢度既份量冇$6-800都落唔到楼🤭地胆真系地胆,果然冇介绍错🤤呢度不论系开餐定系饮酒吹水食下串烧都好适合,而且佢地开到凌晨两点,就算夜妈妈想食宵夜都得🤭🤑 人均消费:~$200🤩 推荐指数:9 / 10📍 餐厅资料:东日串烧 (红磡)红磡崇洁街22号地下C号舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜欢我的食评请Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie
🤑 人均消费:~$200
🤩 推荐指数:9 / 10
📍 餐厅资料:东日串烧 (红磡)
红磡崇洁街22号地下C号舖
#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去处 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #红磡美食 #串烧 #隐世小店 #东日串烧