2023-12-29 200 浏览
约咗几个friends 去九展睇动慢,行下,𥄫下,影下,吹下,唔觉唔觉八点啦!九展仲系好乸多人,就同班friends 坐架免费巴士去德福揾吓有乜嘢食,落咗车入商场,五楼有个food court ,见好多人都过咗嚟食嘢,我哋都揾到位坐低,其中一个朋友话之前嚟食过,间台湾野几好,我原来想食pepper lunch,今次就跟大队啰朋友推介鸡扒正佢帮我哋叫咗一个鸡扒面,一个鸡扒肉燥饭,一个鸡翼肉燥饭,一个台湾牛肉面饮嘢有半价所以都买咗四杯野饮。鸡扒真系几好食外脆内软,不过卤水鸡翼先最值得推介,一客有四只,size都唔细,卤得好入味,咬落好多肉汁我就饮咗杯紫薯鲜奶,奶味浓,紫薯滑,朋友就话苹果绿茶好好味,入面仲有啲椰果蒟蒻㖞!咁抵饮最后大家都清晒。下次再嚟九展一定会嚟呢度医肚
,我原来想食pepper lunch,今次就跟大队啰
朋友推介鸡扒正佢帮我哋叫咗一个鸡扒面,一个鸡扒肉燥饭
,一个鸡翼肉燥饭,一个台湾牛肉面
最后大家都清晒。下次再嚟九展一定会嚟呢度医肚

2023-12-25