2018-09-12
朋友介绍泰国餐厅,隐藏在商场内,车卡装修,环境寛敞,沿九龙湾地铁站嘅天桥,行到尽头对面就系德宝商场,入咗商场开头,就见到曼谷车站的指示牌。其实10分易揾。我钟意佢开放式嘅餐厅,所以就算好多枱好多人喺度倾计食饭,都唔会好嘈听唔到对方说话。我哋去得早,所以有位,差不多七点半的时候,餐厅目视已满。每一台有自己嘅水樽,好方便。泰式生虾刺身真系冇得顶,厚身啖啖肉,而且10分新鲜咬落去爽口弹牙。好彩同朋友只是两个人,每人都分到三只,如果唔系真系唔够争.... 下次一定会再叫。泰式炒金边粉金边粉嘅虾,亦系非常大只,而且金边粉嘅味道炒得好美味,少少甜甜酸酸的,好开胃,我哋就算到最后饱住肚,都清晒咖喱软壳蟹分量非常之多,数到嘅都有六大够。而且啖啖肉,好处就系唔使剥壳直接咬,所以我哋食到非常之满足。咖喱唔辣,唔食辣嘅朋友都可以吃到。马拉盏炒通菜食咁多肉,点都要有个菜,马拉盏通菜够wok气,好香。食到撑住肚皮,两个人加埋都只系300出头,真系好抵。—————————————如果喜欢我嘅文章,请喺下边襟个心俾我,鼓励下我继续写食评。多谢你。❤️
我哋去得早,所以有位,差不多七点半的时候,餐厅目视已满。
每一台有自己嘅水樽,好方便。
泰式生虾刺身
泰式炒金边粉
咖喱软壳蟹
马拉盏炒通菜
食咁多肉,点都要有个菜,马拉盏通菜够wok气,好香。
食到撑住肚皮,两个人加埋都只系300出头,真系好抵。
—————————————