2024-09-09
同女朋友系开尖沙咀行街,行到咁上下比呢间海陆空既门面吸引左就顺便入黎试试佢~一入门口左手边系好似超市咁有好多韩国食品卖,右手边就有套韩服摆设,啱晒一众喜欢打卡影相既朋友仔。入到餐厅坐低左就每人叫左杯1664啤啤佢,之后就叫左个甜辣炸鸡,韩式海鲜辣面同韩式芝士煎蛋卷。一落完order侍应已经好快咁上晒韩国餐厅固有既前菜小碟比你医下肚先。前菜一共有6小碟,比起好多韩国餐厅净系得泡菜同萝卜或菠菜都算多。餐厅上菜速度都ok快,无话要等好耐。首先黎到既系甜辣炸鸡,佢味道唔错,甜辣度适中,冇话偏甜或者偏辣,但可惜既系d鸡略嫌overcook左少少,有d鞋口🙈🙈🙈 之后再黎既系海鲜辣面,佢海鲜份量都ok, 味道就不过不失啦,正常发挥,无话好有记忆点。最后个蛋卷就味道唔错,d芝士仲可以做到拉丝效果,呢个加分加分👍🏻👍🏻 我地食到半路撞正隔离枱食客生日,餐厅播晒歌,d员工又走晒岀黎唱歌助兴,都好有气氛好开心👍🏻👍🏻最后我地两个人埋单$400有找,人均都系$200到,属性价比之选。大家如果想平平地食下正宗既韩国菜都可以黎呢间试下