2024-09-24 419 浏览
今次嘅2人火锅套餐叫咗沙嗲猪骨汤底,本身有少担心会唔会太油,但佢香得嚟又唔会话好油腻,加埋一阵花生香,完美地衬托出火锅的各种食材。佢仲要系真材实料咁有两大旧猪骨,愈煲愈浓味,食到最后都冇话会变清汤,咸辣适宜。然后叫咗手切安格斯牛小排,厚身足料,唔似出面切薄片比你,放入口乳香味十足,肉质鲜嫩,油花分布都几好,每啖都有明确嘅肉香,唔会话唔知自己食咗啲咩。美中不足可能系份量上面可以再多啲(因为食得唔够喉)。另外追加咗佢嘅新鲜牛肉,虽然冇安格斯牛小排咁惊艳,但都有咬口,但记得唔好渌太耐,如果唔系就会破坏咗口感㗎喇!杂菇拼盘的种类丰富,绝对唔系敷衍行货(尤其是我呢啲钟意食菇嘅人),菇菇吸收哂沙嗲汤嘅精华,令人食指大动。我自己就大推菇拼盘多过蔬菜拼盘。仲有大大推沙冰都系劲抵,套餐送两杯真系担心餐厅会蚀本。呢度嘅服务态度亦都非常热情好客,真系落单都令人觉得好亲切(谂到香港地咁有人情味真系买少见少)。而且餐厅的环境干净卫生,空间宽敞,让人用餐时倍感舒适,值得一试。

2024-09-24