2023-04-27 596 浏览
前排去咗将军澳食晚餐,系呢间——🌟YOLO🌟食咗个好丰富嘅二人餐,估唔到份量多好抵食,饱到不得了🙊同埋几钟意佢个餐厅名,虽然得4个英文字好简单,但好有意思,系 ”You Only Live Once” 嘅意思,几特别所以记得🤣不过应该无咩人会在意到🫣讲返啲食物先💁🏻‍♀️._.🌟🌟🌟 / 2人餐 / 🌟🌟🌟🦐|大头虾冬荫功汤|🦐个冬荫功好足料,见到只大头虾大到连个碗都放唔落,影相就最吸睛🤩佢个味道仲要好够味,好正宗下🌟·🍖|泰式烧烤拼盘|🍖以为跟餐附上嘅烧烤拼盘会好细份,点知好有诚意,就连每款烧烤食物都各有味道💕·🐥|泰式无骨海南鸡(半只)|🐥半只海南鸡份量真系好足,鸡件肉质腍身嫩滑,仲配埋海南鸡必点嘅三款酱汁,啖啖肉好正👍🏻·🥬|马拉盖炒通菜|🥬估唔到一碟炒通菜都咁好食,佢用虾酱炒,劲香浓,又唔会好咸,菜黎讲两人份量足够有突,依家我觉得好惹味😝·🍚|丝苗白饭|🍚如果有得拣黄油饭更满足·🫓|印度薄饼|🫓好特别可以拣薄饼,薄饼热辣辣好香酥,而且数量有限架,我哋点之后无耐已经卖晒🫣•/ 追加 / (+$20)🐖|泰式烧猪颈肉|🐖呢个追加只需加$20就有多一碟𩠌嘅感觉,因为数量好多,绝对唔系几
讲返啲食物先💁🏻‍♀️
🥬|马拉盖炒通菜|🥬
🍚|丝苗白饭|🍚
如果有得拣黄油饭更满足
🫓|印度薄饼|🫓

/ 追加 / (+$20)
🐖|泰式烧猪颈肉|🐖
呢个追加只需加$20就有多一碟𩠌嘅感觉,因为数量好多,绝对唔系几块敷衍你,好食得黎好抵加配,佢配埋个沙嗲酱其实都几啱用黎点薄饼食🫓

/ 饮品 / (+$15升级任何特饮)
🍹|蝶豆花椰汁冰|💙
颜色好靓,椰汁味香浓
🍋|青柠薄荷梳打|🌿
好Fresh嘅有气梳打,消滞又解渴
._.