2018-02-26 4062 浏览
过年前已经book定枱,担心新年后会好多人;当日中午餐厅仲有打黎double confirm7点入座仲有好多吉枱,唔够半粒钟全场满哂咁滞,仲有好多walk in客menu好大本,相簿咁重,封面仲系疑似acrylic,依家好少见咁用心嘅menu喇选择困难左一轮,因为好多野都想试几位朋友都有叫饮品,不过我唔想饮冻野,饮水算,以上图片俾大家参考先黎炖鱿鱼,卖相虽然一般,不过里面d料都好多一人一块法包觉得唔够喉!微酸好开胃~紧接住有炸饭团!睇menu已经觉得一定要试,好睇又好食切开左入面仲有芝心!!捞返个底d肉酱一齐食,虽然系炸,但系唔觉得好热气,仲有少少想叫多一个意大利饭少少地,白色好似系乳酪?冇深究,因为几个人一人食少少转头就冇哂.牛肉超"林",一口一粒我净系记得自己叫左个千层,仲懒醒切开几份,先发现入面系长通粉.所以其实系以千层方式整嘅肉酱长通?形式系其次,多芝士系重点~重头戏pizza饺子!!!店员特登提我影左相先,佢再帮我地切开5份,好公平架~又一味好睇又好食,原来pizza折埋左都可以咁好食!仲要切开左之后每份入面都好多料,唔会分到边皮位就变左净食包不过落单时问佢可唔可以走洋葱,望

选择困难左一轮,因为好多野都想试
long island
green apple lemonade & 蜜桃手工啤酒
番茄炖鲜鱿
炸饭团
紧接住有炸饭团!睇menu已经觉得一定要试,好睇又好食
炸饭团(切开后)
番红花risotto佐红酒牛肉
肉酱千层长通粉
肉酱pizza饺子
不过落单时问佢可唔可以走洋葱,望过去厨房就见到入面拧哂头,佢地话个sauce一早整好沟埋哂喇;其实佢d洋葱都切得好细粒,几乎系食左都唔会察觉,但系介意某d材料嘅人就可能要考虑一下喇
焦糖苹果朱古力(上),白桃mousse cake(左),香蕉挞(右)
荔枝mousse cake,panna cotta
又点少得甜品,为左唔好选择困难,一人拣一款
店方好贴心地帮我地摆埋哂同一碟,我就概括d...cake方面对我黎讲甜左d,可能我食开d野都冇乜味,个朱古力配返入面苹果馅几特别
唔开心就系个panna cotta失败左,凝固唔到
最期待𠮶样反而冇得食
两个mousse cake切开之后系咁嘅样
tiramisu
跟住换左tiramisu,今晚最好食嘅甜品!虽然细细杯,但系好满足,奶味同咖啡味好平衡,对比之前嘅mousse cake佢唔系太甜,又系令人想叫多一杯
埋单唔洗千五蚊,认真抵,多人黎食就可以share试到多几款野;如果两个人都可以坐喺近厨房嘅吧枱,边饮野边望实(误)厨房
2018-02-23
番茄炖鲜鱿
炸饭团
炸饭团(切开后)
肉酱千层长通粉
肉酱pizza饺子