2021-10-04
今日黎骆驼漆大厦附近接男朋友收工,男朋友推介有间慢煮牛抵食又好味😋连地胆观塘友都推荐,一于试下佢有几好味!😋 铺头内装修浅色光猛色系令人未食就已经精神一阵啦😆我地order左个名古屋风味慢煮牛伴面同埋慢煮牛乔麦冷面,仲有樽仔奶茶同埋柠檬蜂蜜薏米水!铺头内冷面同饭既建议食法,睇睇下唔经唔觉主食们同饮品们都黎到枱上啦🤤 七彩缤纷既伴面放满好多配菜,中间放左只温泉蛋,配埋浓浓酱汁浸住肉质鲜嫩既慢煮牛🤤卖相打卡一流😆👍我将伴面同配菜捞一捞再将沾满酱汁既慢煮牛一齐食🤯哇!哩个感觉刷新左我味觉数据库!牛肉肉质嫩滑冇渣,酱汁提升整个牛肉味道Level!面质唔淋唔硬恰当好处,配菜丰富整个口感Layer!真系唔错!😋岩岩既味觉冲击令到味蕾失守,即刻饮啖樽仔奶茶冷静一下激动既心情🤣!茶味够浓🍶花奶够滑🍼樽仔够冻🧊做到茶餐厅既奶茶水平👍我地尝试左铺头既建议食法去食乔麦冷面😋,第一口只食冷面唔沾汁!淡淡既味道清理原本浓激既口感,将面一口气“shi“入口喉咙感受乔麦面既香气同美味😋第二口将乔麦面按长度分配点3分1酱汁,味道既变化好突出😳舌头在口腔中将酱汁平均分配在乔麦面上,每一口既乔麦面都有酱汁既味道升华😋最后
我地尝试左铺头既建议食法去食乔麦冷面😋,第一口只食冷面唔沾汁!淡淡既味道清理原本浓激既口感,将面一口气“shi“入口喉咙感受乔麦面既香气同美味😋第二口将乔麦面按长度分配点3分1酱汁,味道既变化好突出😳舌头在口腔中将酱汁平均分配在乔麦面上,每一口既乔麦面都有酱汁既味道升华😋最后根据个人口味放入芥末同姜末等配料💪配出自己钟意味道既乔麦面😋 哩种食法好有日式风味!又可以配出个人口味🤣果然冇介绍错👍👍👍
总结而言,慢煮牛肉同乔麦面都系高质推荐😋味道好味又抵食!下次再黎接男朋友收工个阵,一定要再黎食埋其他推荐食法!😋