2023-11-09
小宝套餐 $238/位套餐非常多元化, 有前菜、主菜、任食火锅, 性价比嚟讲真系无得输, 而且食物质素亦相当唔错, 我同朋友食完都好满意, 大家都话下次再嚟. 锦绣前菜一坐低餐厅会先送上4款前菜, 包括泰式凤爪、牛肚丝、凉拌云耳、台湾肠. 凤爪同牛肚丝味道都系酸酸辣辣, 非常开胃.主菜包括有老坛酸菜鱼、藤椒烤鱼、古法羊腩煲等,可以六选一, 我哋今次就拣左椰子鸡煲, 鸡肉份量非常充足, 值得一赞系鸡肉真系好嫩滑, 配搭椰子汤, 令鸡肉更加清甜.火锅汤底亦都系六选一, 包括鸭血麻辣锅、澳门猪骨锅、马来喇沙锅等, 款式非常多元化. 而我哋就拣左花胶美人锅, 锅料都好丰富, 有杞子、红枣, 仲有好多旧花胶, 捞极都仲有, 非常足料. 之后就到任食火锅既部份, 除左可以qr落单肉料、丸类等之外,出面都仲有好多饺子、海鲜, 例如水鱿、带子等. 而肉类亦都有几款, 今次就试左安格斯牛板翼、伊比利亚黑毛猪、纽西兰羊肉, 全部肉质都相当不错, 以套餐价钱嚟讲, 绝对系非常抵食. 饮品区除左一贯常见既茶饮、汽水, 另外仲有自家既竹席茅根, 打边炉最啱.
锦绣前菜