2021-03-24 181 浏览
今次黎到大围呢间叫风车既餐厅,虽然格局唔系话好华丽,但装修睇得出老板都花左几多心思系呢间舖身上,有唔少有关风车主题既相/摆设,几有精品装修,年青既感觉。抗疫环境下,餐厅都有出唔少外卖餐单,性价比都几高,叫开外送既都可以留意下。主菜叫左佢个春鸡,好多脾,唔似得出面果d餐厅将d鸡头鸡尾都比你黎充场面,腌得都几唔错,味道好重黑淑味,色水都几够,食落都多少嫩口,又够大件夹抵食。薯角够晒香脆,调味充足,仲搭左2条大大条既露荀,成个餐咁就完美喇。另外,小食叫左个鹅肝面包,面包够晒脆口,鹅肝都几大件,而且唔会太熟,油脂感充足。味道唔错。系度饮返杯咖啡,Chill下,再去大围踩返个靓单车,就又一个悠闲假期,weekend唔错既节目。