2021-05-18
为食妹👧🏻发现喺Togetda 订枱食Omakase 。第二位有半价丫😱。仲谂🤩快d订枱啦。Omakase 有两款。食豪d拣咗💫感恩滋味就夏之梅。💫前菜合桃小女子 + 柚子萝卜柚子萝卜系自家制。平时好少食渍物。腌得好入口。好开胃😌。薯仔沙律 薄切鲍鱼配咗鲍鱼肝酱。连埋冬菇同萝卜一齐食。口感层次丰富。胡麻酱明虾。爽口弹牙。菠菜解腻冇甘溜😛。💫刺身薄切左口鱼。上面小小一块系烧咗嘅左口鱼边。上面加咗海胆粉。咸咸香香好鬼夹。点埋个柚子酸汁就完美😋。冲绳海葡萄食落有少少咸。北海道角螺。三个字形容。爽脆甜。😍大爱。爱知县无花果配北海道毛蟹肉。无花果鲜甜多汁。蟹肉mix埋蟹膏。好滋味😍。旁边嘅jelly系乜东东?系和歌山嘅南高梅。用咗3年时间酿制既啫喱。梅味浓郁☺️。左)金目鲷。呢块金目鲷超级肥美。一咬鱼油渗满口腔🤩。好钟意呢个感觉。中)大拖罗厚切肥美。入口即化。右)鲭鱼配上和风汁。味道提升不少。💫特上寿司北海道海胆中拖罗赤鯥鱼赤贝真鲷海胆同拖罗最讨我欢心❤️。海胆鲜甜唔会腥。中拖罗鲜味满分。好想encore😬。 💫鳕场蟹肉天妇罗蟹肉上面加咗块紫so叶一齐。食落淡淡清香无甘腻。粟米芯爽甜宫崎A4和牛🤪
食豪d拣咗💫感恩滋味就夏之梅。
合桃小女子 + 柚子萝卜
柚子萝卜系自家制。平时好少食渍物。腌得好入口。好开胃😌。
薄切鲍鱼配咗鲍鱼肝酱。连埋冬菇同萝卜一齐食。口感层次丰富。
胡麻酱明虾。爽口弹牙。菠菜解腻冇甘溜😛。
呢块金目鲷超级肥美。一咬鱼油渗满口腔🤩。好钟意呢个感觉。
中)大拖罗
厚切肥美。入口即化。
右)鲭鱼配上和风汁。味道提升不少。
北海道海胆
中拖罗
赤鯥鱼
赤贝
真鲷
💫鳕场蟹肉天妇罗
蟹肉上面加咗块紫so叶一齐。食落淡淡清香无甘腻。
粟米芯爽甜
宫崎A4和牛🤪和牛肉嫩。肉汁满满。
师傅慢煮咗六个钟。味道鲜甜浓郁。
柚子雪葩🍧
北海道🍈
🍓卷蛋
甜品有三款。真心大满足🥰。