2021-10-09
呢间系太子🎊新开嘅🍣寿司店系云寿司嘅第三间分店,之前两间喺中环同铜锣湾,今次进驻九龙都好就脚!呢度大部份都系吧枱位,可以欣赏🤩到寿司师傅嘅手势,佢哋主打高性价比嘅🍣寿司同刺身丼,特别系 omakase价格💰亲民得来食材依然新鲜高质,加上经验十足嘅👍寿司师傅好值得我😋一试再试!我今次就拣咗翔SHO厨师发板,有10件时令寿司🍣、1条手卷同埋面豉汤🥣,只系💰$380,真系好抵食!帆立贝寿司🍣上边搽咗特配酱油,鲜甜🥰甘香又清爽。白虾🍤寿司黏口鲜味,比平时食开嘅甜虾鲜味🤤好多。伊佐木🐟寿司肉质好爽口弹牙,鲜味😍十足!秋刀鱼寿司🍣 鱼皮充满光泽好新鲜,肥美鲜甜😋绝无腥味!剥皮鱼寿司🍣上边有少少🤏佢嘅鱼肝,一齐食起上嚟鲜甜得来又有少少油润感,食感好平衡。北海道🌊海胆寿司上边有🤩唔少海胆,而且新鲜肥美!酱油渍吞拿鱼寿司🍣酱油味香浓,肉质渍过好淋滑🤤,不过有少少偏咸。拖罗🐟寿司超级肥美,😍油脂丰富而且均匀😋又不失鱼味👍火炙🔥银雪鱼寿司面头用火枪烧一烧迫出少少油香好吸引,入口肉质结实爽口细嫩滑溜鱼味浓🥰。🤩吞拿鱼面颊肉寿司🍣用咗吞拿鱼嘅稀少部位面颊肉来整,平时好少会食到,佢嘅肉质爽口弹牙🤤得来又充满油脂香
呢度大部份都系吧枱位,可以欣赏🤩到 寿司师傅嘅手势,佢哋主打高性价比嘅🍣寿司同刺身丼,特别系 omakase价格💰亲民得来食材依然新鲜高质,加上经验十足嘅👍寿司师傅好值得我😋一试再试!
我今次就拣咗翔SHO 厨师发板,有10件时令寿司🍣、1条手卷同埋面豉汤🥣,只系💰$380,真系好抵食!
帆立贝 寿司🍣上边搽咗特配酱油,鲜甜🥰甘香又清爽。
白虾🍤寿司黏口鲜味,比平时食开嘅甜虾鲜味🤤好多。
伊佐木🐟 寿司肉质好爽口弹牙,鲜味😍十足!
秋刀鱼寿司🍣 鱼皮充满光泽好新鲜,肥美鲜甜😋绝无腥味!
剥皮鱼 寿司🍣上边有少少🤏佢嘅鱼肝,一齐食起上嚟鲜甜得来又有少少油润感,食感好平衡。
北海道🌊海胆寿司上边有🤩唔少海胆,而且新鲜肥美!
酱油渍吞拿鱼 寿司🍣酱油味香浓,肉质渍过好淋滑🤤,不过有少少偏咸。
拖罗🐟寿司超级肥美,😍油脂丰富而且均匀😋又不失鱼味👍
火炙🔥银雪鱼 寿司面头用火枪烧一烧迫出少少油香好吸引,入口肉质结实爽口细嫩滑溜鱼味浓🥰。
🤩吞拿鱼面颊肉寿司🍣用咗吞拿鱼嘅稀少部位面颊肉来整,平时好少会食到,佢嘅肉质爽口弹牙🤤得来又充满油脂香,特别系佢用咗火枪🔥烧一烧香味同层次感都更加突出😋,系我嘅😍至爱啊!
最后嘅吞拿鱼🐟腩蓉手卷好肥美丰腴,🥰带丰润鱼油香,甘香美味😋,我食得比较慢最后啲鱼油多到喺底流出来😂!
我朋友就食🔥火炙鱼生丼,包沙律🥗同埋面豉汤🥣都只系💰$128。
🔥火炙鱼生丼入面有三文鱼、左口鱼边、帆立贝、银雪鱼同埋金线鲷,十分丰富🤤!
🔥火炙咗啲鱼生🐟迫咗啲鱼油出嚟份外甘香,而且全部都好新鲜美味😍!