2021-03-03 2769 浏览
前几日同阿妈去太古行街~行完之后谂住食dinner,就过去鲗鱼涌𠮶边揾嘢食~见到呢间台湾餐厅,谂起已经好耐冇去台湾旅行✈️又挂住台湾嘅嘢食🙈重点系呢间餐厅系黄店💛佢嘅台湾菜都几平几抵食👍🏻紧系要嚟试吓~鸡扒卤肉便当$58便当配埋樽装饮品😚入面仲有半旧卤水蛋😆有好大块炸鸡扒🤗炸到金黄色,超级酥脆🥰外层脆卜卜🤩内层嘅鸡扒肉质几嫩滑☺️而且几Juicy😝一咬落去啲肉汁就出晒嚟~食得好滋味😋樱花虾饼肉燥干拌面$46圆块嘅樱花虾饼,表面都系呈现金黄色~咬落去有好香嘅虾肉😚食落几弹牙😆几钟意佢嘅调味🥰肉燥粒粒捞埋干拌面,感觉几爽口☺️味道几浓郁😍台式小吃拼盘$68超级丰富嘅拼盘💕有好多台湾夜市常见嘅小食~台湾香肠食落几香😚有阵几浓郁嘅蒜味😆墨鱼腐皮卷食落几弹牙~酥炸花枝丸几香☺️炸到脆卜卜🤩蒜脆杏鲍菇外脆内软,入面有好香嘅菇味💕仲有塔香盐酥鸡,台湾最出名嘅小食👍🏻有塔香增加佢嘅香气💕超级酥脆嘅盐酥鸡😍咸咸地,食落啖啖肉😂好好味😋卤鸡翼$28卤水汁几香几入味☺️送饭一流😆食得出地道嘅卤水调味😋好正👍🏻老板超级好人😍仲送嘢饮俾我哋💛餐厅嘅背景音乐以台湾流行曲为主~装修设计都好有台湾风格☺️嚟到可以当去咗台湾旅行✈️

鸡扒卤肉便当$58

樱花虾饼肉燥干拌面$46

台式小吃拼盘$68

卤鸡翼$28

老板超级好人😍仲送嘢饮俾我哋💛餐厅嘅背景音乐以台湾流行曲为主~装修设计都好有台湾风格☺️嚟到可以当去咗台湾旅行✈️食地道嘅台湾美食😋更加重要嘅系支持黄店💪🏻
2021-02-26