2018-10-30 102 浏览
3人行「晚餐」,3碗米线 + 4个小食 + 3杯特饮,唔驶加一,每人$85。仲要用左WeChat香港钱包俾钱,大家乐集团‼️食满$30即减$10‼️,即系每人七十几蚊,都咪话唔抵!✨🍜原本汤底已经有好多款: 香菜猪骨浓汤、香浓担担汤、麻辣番茄汤、醇醋酸辣汤、剁椒麻辣汤、农场番茄汤、北海道牛乳南瓜汤…… 而家仲推出左个新汤底(滇‧味 云南酸辣汤),有新嘢梗系要试吓。三种汤底我都饮左,好贪心🤪!🍜香浓担担汤少辣、开胃、花生味香。🍜滇‧味 云南酸辣汤滇 — 粤音「田」或「巅」(终于知道正确读音😃☝🏻),系云南嘅别称,将多种特色食材同云南调味料糅合,仲加入左秘制酸菜,爽口、酸香、开胃。🍜北海道牛乳南瓜汤超浓牛乳味,再加左啲南瓜蓉,好香甜,感觉健康。🥢小食有川辣口水鸡、清汤萝卜、嫩绿油菜(唐生菜)、花雕醉鸡翼,我最钟意系个花雕醉鸡翼🐤🐤🐤,酒味香但唔会太浓或者带苦,鸡肉做得够弹牙。🍹特饮有十款,有啲都几特别,我哋叫左咸柠芦荟冰、冻芒果铁观音、热咸柠芦荟菜蜜,味道唔错。

三种汤底我都饮左,好贪心🤪!

🍜香浓担担汤
少辣、开胃、花生味香。

🍜滇‧味 云南酸辣汤

🍜北海道牛乳南瓜汤
超浓牛乳味,再加左啲南瓜蓉,好香甜,感觉健康。