终于黎到La mer食佢既afternoon tea啦!La mer系靓仔黄长兴有份开既法式餐厅 呢度既下午茶几抵食 hkd288 for two 有3款咸点4款甜品 另外仲有scone 同 coffee/tea.店内装潢设计都好grand 平日晏就人流唔算多 可以静静地同朋友倾下计 特别chill!Afternoon tea set系一个三层既鸟笼架, 由上食到下最高个层有虾包同法式火腿芝士吐司 包内里加左牛油再焗 中间夹住虾肉 toast既芝士好多之后中间个层就有烟三文鱼包同朱古力cupcake最底个层有opera cake 贝壳蛋糕同macaroonScone配橙味酱 本身唔系咁好橙味既酱另外 tea set仲有配餐饮 coffee / tea 我地叫左2杯茶可以消下济!Tea set 分量唔算多 下午茶黎讲岩岩好
终于黎到La mer食佢既afternoon tea啦!

之后中间个层就有烟三文鱼包同朱古力cupcake

最底个层有opera cake 贝壳蛋糕同macaroon