2018-09-02
难得今日偷得浮身半日闲,去睇戏既途中有点饿饿地,见仲有时间,都系揾下野食下先,免得一阵要受饥饿之苦。在旺角女人街见到呢一间新开的车仔面,咁就入左去食。可能时间太早的关系,五六点左右,所以人流不算多。呢到是可以选择港式车仔面,麻辣汤或者酸辣粉。见呢度首选都是食酸辣粉,味道最浓郁,再配上烟韧薯粉,简直一流。但可惜因为病病地的关系,所以就选择了食清少少的车仔面。地方企理,装修怀旧有特色三𩠌面餐都只系$38加埋杯热饮,好抵食👍🏻鱿鱼春卷猪肠米线猪骨汤底加腩汁BB辣,猪肠洗得很干净,而且全部𩠌都好入味。味道比较清淡,原来呢到主打是无加味精。食完唔会口干,正wo!牛柏叶鱼腐响铃乌冬,腩汁加BB。估唔到响铃配车仔面可以咁正,我真系第一次食,劲入味!有冷热饮品
地方企理,装修怀旧有特色
三𩠌面餐都只系$38加埋杯热饮,好抵食👍🏻
鱿鱼春卷猪肠米线