2009-12-15
12月14日到洪庆食晚饭,因为一大班人食饭所以豪叫野食位置交通方便到左青山道就见到间餐厅,我地1行7人,叫左9道菜式。本来叫左12道菜,我地食到第9道已经饱晒,好彩d侍应见到,提议我地cut左净返个几道,癈事浪费野食。好彩cut得快唔系就个个都饱到行唔郁呢间餐厅d野好大碟,本来仲有d担心唔够食!第1道菜系烧腩脆卜卜加叉烧,第2道既油鸡好滑呢2道菜佢系用新鲜鸡同猪整唔怪得咁好食第3道琵琶豆腐皮脆肉嫩跟住第4道同第5道系大班2味~姐系西芹班块加蒸头腩..因为本人平日出街唔多中意食鱼,怕洗得唔干净有阵腥味同有骨..但系寻日食左西芹班块味道唔错,我食个件冇骨同好滑又冇腥味!100分,蒸头腩蒜味好香,同埋d鱼好新鲜唔错,本身好靓,但系食左先记得映抵。第6道最正! 椒盐濑尿虾,因为本人本身十分喜欢食辣野,佢呢个椒盐濑尿虾用蒜头加辣椒爆香左,d濑尿虾又劲大只......满分满分!!!!!!!!!第7道系豉椒苏格兰蛏子d苏格兰蛏子大只到差d同快子差唔多长!佢用豉椒炒劲惹味!食到呢道都差唔多饱晒!!!跟住仲黎多碟蜜糖金蚝佢d蚝劲正再加埋d油炸鬼劲正最后黎埋第9道!鲍鱼仔食完之后真系饱到不得了。超抵食!
位置交通方便到左青山道就见到间餐厅,
我地1行7人,叫左9道菜式。
本来叫左12道菜,我地食到第9道已经饱晒,
好彩d侍应见到,提议我地cut左净返个几道,
癈事浪费野食。好彩cut得快唔系就个个都饱到行唔郁
呢间餐厅d野好大碟,本来仲有d担心唔够食!
第1道菜系烧腩脆卜卜加叉烧,
第2道既油鸡好滑
呢2道菜佢系用新鲜鸡同猪整唔怪得咁好食
第3道琵琶豆腐皮脆肉嫩
跟住第4道同第5道系大班2味~姐系西芹班块加蒸头腩..
第6道最正! 椒盐濑尿虾,因为本人本身十分喜欢食辣野,
第7道系豉椒苏格兰蛏子
d苏格兰蛏子大只到差d同快子差唔多长!佢用豉椒炒劲惹味!
食到呢道都差唔多饱晒!!!
跟住仲黎多碟蜜糖金蚝[第8道]
佢d蚝劲正再加埋d油炸鬼劲正
最后黎埋第9道!鲍鱼仔
食完之后真系饱到不得了。超抵食!