2017-01-30 688 浏览
夜晚我同女朋友去将军澳食晚饭。见到佢个二人套餐几抵,大约$27x,所以决定试吓。(最后埋单$320左右,因为叫咗两杯特饮) 白汤唔稀几好饮,但最钟意系个面包,又脆又有少少葱油饼嘅味道。佢嘅小食拼盘份量唔多但多元化,有香草麦皮虾、脆炸单骨鸡同埋猪肋骨。单骨鸡唔油同埋几香口,但我认为麦皮虾猪肋骨比较逊色,食嘅时候已经唔热。主菜我哋叫咗肉眼扒配薯菜同埋龙虾汁软饭。 肉眼扒我哋叫咗5成,牛肉食起来都几嫰几好,外皮煎得几好唔系过焦,唯独油脂唔系太多,同埋薯蓉太blend冇乜味。总括来讲肉眼扒都几好水准至于𠮶软饭,我认为更加出色。我好钟意个龙虾汁够浓,至少个菜式叫海鲜真系有青口同虾,份量都好足。总括来讲, $320嘅二人套餐都好多嘢食,肉眼扒嘅size都算大,主菜同餐饮都算唔错,除咗拼盘唔系太好。环境尚算不错,侍应都好好服务,所以下次会再来光顾!
餐汤伴意色面包
白汤唔
稀几好饮,但最钟意系个面包,又脆又有少少葱油饼嘅味道。
小食拼盘

主菜我哋叫咗肉眼扒配薯菜同埋龙虾汁软饭。
法式芝士龙虾汁配海鲜忌廉软饭
肉眼扒