餐厅: 海港薈 (康怡廣場北座)
资讯:

2017-12-07 2134 浏览
海港食晚饭就多. 今日就同一班同事一齐去饮茶. 原来都几好食呢个黄金豆腐炸得好香脆. 真正外脆内软. 食唔停口!呢个烧腩仔比一般的瘦,但都够松软,最紧要唔咸. Ok肠粉就系正常野. 但就比较细碟. 但而家好多酒楼都系咁,缩晒水.最好味系呢个网肠. 以前系炸两都好多地方整得唔好食. 网肠仲要系油炸鬼入面加料. 难度再高左. 呢个网肠外层滑,中间够香够松脆. 入面仲有爽口菜丝. 好有层次感.鸡丝粉皮就不过不失烧味就系海港一向水准. 都好味呢个芝士虾球伊面,就好似食紧龙虾伊面咁. 抵食.最后系呢个累炭流沙奶黄包. 我最欣赏佢个黑加金包面. 真系好靓!入面流沙就太浠. 我自己唔多 like. 但同事觉得好食.最后个个食到超饱都系$90/人. 都真系几抵食!

呢个黄金豆腐炸得好香脆. 真正外脆内软. 食唔停口!

呢个烧腩仔比一般的瘦,但都够松软,最紧要唔咸. Ok

鸡丝粉皮就不过不失

烧味就系海港一向水准. 都好味

呢个芝士虾球伊面,就好似食紧龙虾伊面咁. 抵食.

入面流沙就太浠. 我自己唔多 like. 但同事觉得好食.

最后个个食到超饱都系$90/人. 都真系几抵食!