2019-03-28
今晚去荃湾睇家私, 想快D食好晚餐慢慢睇, 于是行左去大河道附近揾野食~见到有间立食手卷, 刺身丼店, 天气又有少少热, 于是决定试下~ 睇紧餐牌之际, 发现原来都几多人等紧, 有外卖亦有即场食~手卷都有好多选择, 又有几款丼饭拣~ 最后我同朋友一人拣左一个, 加拿大海胆手卷同三文鱼带子手卷, 另外叫多左个极尚刺身丼SHARE~等左大约十五分钟就有得食, 见到都流口水~ 哈哈!! 有张细细既枱仔放左豉油同芥辣, 亦方便客人可以自行添加~ 我叫左加拿大海胆手卷, 满满既加拿大海胆好鲜甜, 一D苦涩味都冇, 值得再回味~ 朋友个个带子三文鱼一样新鲜, 厚切令口感好实在, 睇见佢食得好满足个样, 真心想叫多个黎试, 但佢提醒我仲有个刺身丼未食~极尚刺身丼有三文鱼, 带子, 鱼子, 赤海虾, 玉子, 全部都系厚切同好鲜甜, 仲有必须要赞下佢地做既饭, 一粒粒夹起冇散开, 而且又酸度亦足够, 78蚊做到呢个质素真系唔错~