2022-06-28 1550 浏览
本来想重返流浮山,但因为疫情,成条街无开,所以立即转场去——屯门三圣邨!一落车就会见到一条街铺接铺都系卖海鲜,随心拣咗一档,姨姨好好人,海鲜都好新鲜😍五样海鲜,大约950蚊。本来想去海天食,不过姨姨话佢偏贵,所以推荐我哋去青山湾小厨。原本都有小小担心,因为佢系茶餐厅格局,加上我哋食食吓先发现根本冇问过人哋加工费几多😅入面啲叔叔好好服务,好殷勤,勤力换碟好细心👍🏻我哋亦都因此更加担心呢一餐买单会好贵🥲喺讲价钱之前,先讲吓食物质素!两只小龙虾开边芝士焗加伊面,肉非常弹牙,劲多芝士汁,小鸟胃系咁以食两啖就饱星人都好满意佢哋嘅伊面!蒸海斑时间掌控得啱啱好,完全冇浪费条鱼,冇蒸老到!连我唔钟意食鱼嘅,都食咗好多😋唯一小小嘅缺点就系豉油唔够咸😂豉椒炒蛏子、蒜蓉粉丝蒸带子都系新鲜好味够镬气!所以食完之后,团友都立即再买咗啲新鲜嘅海鲜返屋企自己煮😛唯一冇咁出色嘅就系辣酒煮螺,因为叫咗小辣,所以味道冇咁香浓,建议大家食得辣的话,都系要返正常辣先至够惹味!五道𩠌连埋其他汽水茶钱,都系$400左右!!加埋味道服务等等,唔觉得自己中伏或者比人㓥😛推荐大家!

喺讲价钱之前,先讲吓食物质素!

推荐大家!