2014-07-31
以前唱k好多时都会选择k lunch ,因为贪佢够平,以一餐饭嘅价钱唔止有得食,又有得玩当岩岩开始有k buffet时都有贪新鲜去试下,当然对个buffet唔会有太大期望~叫做有得任食~拎下小食咬下都好~但衣加每次去亲都总带比我惊喜~食物款式不断增加,质素亦提升了不少,上次去较令我惊喜嘅食品系即开生蚝,片皮鸭,而今次竟然有鲍鱼扣鸭掌同生虾刺生. . .先别论质素,但一d普通酒店嘅自助餐未必有嘅野,喺依到竟然有得食 而且价钱只系$230左右,重可以唱通顶!天喔!真系超级抵玩!睇下个buffet有咩食先~我最爱嘅刺身~都有好几款选择(三文鱼,鱿鱼,甜虾,甜蛋等. . 比较特别既有白玉豚,入口嫩滑而且好香)另外,系刺身吧旁,有个鱼缸,入面有好多生虾. . 当你叫生虾刺生时,师傅会即拎一只上黎,即整. . 虽然有点恐怖,因为个头重郁紧. . 但肉质真系非常爽口弹牙!到于熟食方面,款式唔算太多,比较似平时食饭嘅𩠌菜蛏子有少少沙,但炒得都算惹味样样拎咗少少试~味道可以接受~炸物亦都保持到脆身依到有得拎片皮鸭,班戟同鲍鱼鸭掌提供嘅数量都足,但等得比较耐鲍鱼同鸭掌预先炆好,味道较淡,但炆得好腍~鲍鱼
因为贪佢够平,以一餐饭嘅价钱唔止有得食,又有得玩
当岩岩开始有k buffet时都有贪新鲜去试下,
但衣加每次去亲都总带比我惊喜~
食物款式不断增加,质素亦提升了不少,
上次去较令我惊喜嘅食品系即开生蚝,片皮鸭,
而今次竟然有鲍鱼扣鸭掌同生虾刺生. . .
先别论质素,但一d普通酒店嘅自助餐未必有嘅野,
喺依到竟然有得食 而且价钱只系$230左右,重可以唱通顶!
天喔!真系超级抵玩!
睇下个buffet有咩食先~ 我最爱嘅 刺身~
都有好几款选择
(三文鱼,鱿鱼,甜虾,甜蛋等. .
比较特别既有白玉豚,入口嫩滑而且好香) 另外,系 刺身吧旁,有个鱼缸,入面有好多生虾. .
当你叫生虾刺生时,师傅会即拎一只上黎,即整. .
到于熟食方面,款式唔算太多,比较似平时食饭嘅𩠌菜 蛏子有少少沙,但炒得都算惹味 样样拎咗少少试~味道可以接受~
炸物亦都保持到脆身 依到有得拎片皮鸭,班戟同鲍鱼鸭掌
提供嘅数量都足,但等得比较耐 鲍鱼同鸭掌预先炆好,味道较淡,但炆得好腍~鲍鱼唔会好韧~ 班戟分咸甜两款
咸嘅可以选择呑拿鱼,芝士,火腿等. .
甜嘅可以选香蕉,桃,波罗等. . .
可惜班戟块皮太大,比嘅生果馅太少. . . 重有即烧串烧,不过成日都未烧好 重可以打边炉~
都算多野拣,但沙嗲汤底过咸
甜品方面 有几款蛋糕,啫喱,木糠布甸,意大利芝士饼,雪糕,曲奇等. . .
不过雪糕柜可能长期开住,所以变得好稀. . .见到已经唔想食. . .
不过当日由于系星期日,第2日要返工所以唱到11点令就走~
不过都已经由6点唱到11点~玩咗4小时再食到饱饱~$230真系抵玩