2021-03-30
今次就去左大角嘴既小林札幌拉面🍜,试食左佢地既二人餐,可以拣两个主食同三个小食,好丰富!▫️二人餐 (2个主食+3个小食) ($258)-味增拉面🍜汤底好浓味,好重味增味,真材实料,但又唔会太咸,面质弹牙爽口,店舖都强调拉面系由系北海道新鲜到港拉面!-鳗鱼饭 (+$10)鳗鱼厚身大件,加上鳗鱼汁好特别,好似有阵阵柠檬叶香味,唔同一般嘅鳗鱼汁,食落好清新!加上饭系用日本珍珠米,配埋鳗鱼汁好正!-吉列猪扒反而小食令我更惊喜,猪扒超级大件,超级松脆,肉质又唔会鞋,吉列猪扒系新鲜炸起,好大块,而且亦都好多汁-烧鸡翼鸡软骨 -烧多春鱼两样都烧得好有有炭火香味,而且调味适中,好岩做送酒菜!总结嚟讲,咁样嘅价钱,真系算抵食同份量好足,味道方面几唔错,但估唔到小食反而令我地仲惊喜,如果叫小食一定要试佢吉列猪扒,行开奥海城嘅可以顺便过嚟试!
▫️二人餐 (2个主食+3个小食) ($258)
-味增拉面🍜
-鳗鱼饭 (+$10)
-吉列猪扒
-烧鸡翼鸡软骨
-烧多春鱼
两样都烧得好有有炭火香味,而且调味适中,好岩做送酒菜!