2023-05-07
#fatchubelly中环#fatchubelly湾仔📍The Pizza Project (中环/湾仔)最近好想食pizza 🍕就去咗中环分店嘅The pizza project 之前都试过湾仔果间味道都唔错👍而且店员好热情同nice 可能因为店员同大部分食客都系外国人去到真系有种去咗外国嘅感觉😎Brunch menu $195💥前菜-Buratta cheese 呢一个前菜有一大旧好creamy嘅buratta cheese 加上青瓜条同松子再淋上橄榄油增加香味旁边附上两块欧包将所有食材一齐食,口感同味道都好平衡💕-Porchetta Tonnata 呢个味道好特别个酱汁系呑拿鱼味再加上火腿片整体味道较浓😝我哋用黎𩠌包食就啱啱好💥Pizza 饼皮好好食脆得黎又烟un仲系即叫即焗但唔会焗到太焦而且份量好多🫄细食嘅可以两个人share 一个pizza -Salmon and Avocado Pizza (+$20)Pizza 系白酱底加埋烟三文鱼同好creamy 嘅牛油果而画龙点睛系个柠檬味嘅cheese食材配搭好加分好refreshing 同有解腻作用整体味道唔会太重😆-Parma
#fatchubelly湾仔
📍The Pizza Project (中环/湾仔)
最近好想食pizza 🍕
-Buratta cheese
加上青瓜条同松子
再淋上橄榄油增加香味
旁边附上两块欧包
将所有食材一齐食,口感同味道都好平衡💕
-Porchetta Tonnata
而画龙点睛系个柠檬味嘅cheese
食材配搭好加分
好refreshing 同有解腻作用
整体味道唔会太重😆
-Parma (+20)
Pizza 都系白酱底
应该系加咗蛋黄入去
系传统tiramisu 做法
而蛋糕亦浸咗咖啡
作为餐后甜品好满足💯
饮品(不包括在brunch set)
💥Berry $55
呢个系Alcohol 饮品
酒感唔会太重
味道会有少少苦同橙香
男士们可能会钟意
The Pizza Project (中环)
中环苏豪卑利街26号地舖
The Pizza Project (湾仔)
湾仔星街5号地下
#hkfoodie#hkig#hkfood#852food#852foodie#hkfoodlover#hkfoodblogger#hkrestaurant#852美食#美食推介#美食#良心店#打卡#聚会#庆生餐厅#香港美食#生日餐厅#食评#食好西#pizzaproject#pizza#薄饼#中环#中环美食#中环brunch#湾仔#湾仔美食#湾仔brunch