2007-07-28
今日同old friend一齐去食buffet庆祝其中一人嘅生日,因为有一张六折coupon,所以都好抵吓!地点系富豪九龙酒店,basement嘅Cafe Allegro,入到去,环境系麻麻地嘅,只系似一间舖咗地毡嘅茶餐厅,但唔紧要,我哋系嚟食嘢!食物唔算多,不过大路嘅沙律、鱼生、热荤、甜品都有,但款系唔多啰!鱼生同寿司都有嘅,鱼生系师傅切嘅,寿司系几款咁啦,都算系新鲜;沙律款式唔多,但都ok嘅;汤有中有西,有餐饱,啲饱唔错;即场整嘅只系有沙嗲,师傅即煎,沙嗲汁唔太浓;热荤只有几款,唔算系名贵嘢,但都好味!海鲜有生蚝、虾、螺、同蟹脚。甜品都大致上系朱古力蛋糕、提拉米苏、豆腐花、雪糕等等...价钱真系几抵,如果原价$318另加一咪就唔抵勒,不过今日有六折,所以四位都系$900,算系抵啦1
甜品都大致上系朱古力蛋糕、提拉米苏、豆腐花、雪糕等等...