2016-01-11 308 浏览
土瓜湾既隐蔽抵食cafe,主食甜品款款齐,价钱实惠,环境亦好适合倾计。 香煎美国牛肉汉堡配竹炭包 ($116)黑色既竹炭包松软,不过无咩竹炭味。包身搽上牛油,焗得香口,半溶芝士好滑溜好惹味。汉堡扒厚得惊人,肉质松软得黎又唔会散哂,牛肉味香浓。配上清新既蕃茄同生菜,整体唔会太腻。薯条亦炸得香口又脆身,整体几抵食。 龙虾汁海鲜扁意大利粉 ($96)意粉煮得软硬度适中,做到Al dente。龙虾汁味道较淡,更浓郁会更好。配上大虾等海鲜,整体几清新。 草莓麻糬松饼 ($78)热辣辣焗起既花花形松饼。松软牛油味又浓,唔止。松饼中间仲有软糯既麻糬夹心,烟烟韧韧咁口感好正。士多啤梨雪糕配上果肉香甜度满分。洒上糖霜好甜腻,食食下会觉得好甜。不过多人share就刚刚好,好满足呢。
香煎美国牛肉汉堡配竹炭包

香煎美国牛肉汉堡配竹炭包 ($116)

龙虾汁海鲜扁意大利粉
龙虾汁海鲜扁意大利粉 ($96)

草莓麻糬松饼

草莓麻糬松饼 ($78)

午餐
香煎美国牛肉汉堡配竹炭包