2022-12-10
今日晏昼同朋友一齐聚餐,去左呢间#RimiCafe ,入到去见cafe环境布置简约、干净舒服!仲分开两边,俾人两种唔同风格既感觉☺️我地点左个二人餐☺️估唔到几抵食👍可以拣1款小食、2款主食,仲有餐汤、蒜蓉包、仲有2杯饮品,埋单$300有找🤭前菜餐汤及蒜蓉包,初时上枱见餐汤味道及卖相,以为应该无乜味道,估唔到都几出色👍餐汤香而不俗,蒜蓉包亦非常香脆😋小食我地order左你蒜蓉牛油焗杂菌,份量都算颇多,不过味道稍为清淡少少,如果有多啲蒜蓉牛油🧈会更香主食烟三文鱼配忌廉杂菌天使面摆盘颇有心思,将烟三文鱼盘成花形,而且铺满芝士🤩食落充满芝士忌廉香味😋😋BBQ汁烧猪肋骨配薯菜初时都怕好难切得开食,以为要练手腕力🤣点知劲好切,食落肉质好淋,加埋BBQ酱汁,劲惹味🤤而且猪肋骨size都好大,食到劲饱,超级满足😬😬饮品四季春茶 ,点左一杯热、一杯冻,饮落清新又唔会涩口👍📌 Rimi Cafe (旺角)旺角登打士街43H号登打士广场20楼#cafe #rimicafe #登打士街广场 #旺角Cafe #性价比高 #经济实惠 #聚会一流 #mkcafe #yummy #美食推荐 #旺角美食
前菜
小食
主食
烟三文鱼配忌廉杂菌天使面
BBQ汁烧猪肋骨配薯菜
饮品
四季春茶 ,点左一杯热、一杯冻,饮落清新又唔会涩口👍
📌 Rimi Cafe (旺角)
旺角登打士街43H号登打士广场20楼