2019-04-04 72 浏览
第一次黎食呢个红椒力量,见成个商场唔算多人但呢间都keep住有人入去食,我地都决定坐低食个晚饭一坐低睇餐牌,见到晚市套餐都系50几蚊,价钱以晚餐黎讲真系好平,仲要有野饮我地嗌左两个汤粉+小食+饮品呢个系冬荫公肥牛汤河,冬荫公唔算辣,而且仲好大碗,肥牛好足料唔会好厚好靭,连男人食完都话饱我呢碗系喇沙海鲜金边粉,唔好睇佢水汪汪咁,我觉得呢碗野几好食,而且又系好大碗,料又多小食我地叫左例牌既卤水猪手,都够入味我觉得都唔错,不过略嫌切得大嚿左少少,女仔食就有些少论尽串烧嗌左鸡牛半打,大件夹抵食,比平时出去食我谂大份成倍到饮品,两杯奶茶红豆冰,唔好以为系一人一杯,系有人话好好味再encore!我地嗌少甜,奶茶味浓再加埋红豆,成个感觉好match好好味,大推!饮完再饮,而且佢跟餐加钱都唔贵,必嗌呀!椰青,唔洗多讲,清甜可口因为太饱又食唔到多野,但又觉得呢到好多饮品出面系冇,所以我都追加左杯酸梅可乐。酸酸甜甜仲有粒大大粒既梅比人慢慢嗒呢间餐厅真系几惊喜,vcity话哂都系屯门大商场,但啲野食又出奇地平,同隔离啲食店有明显分别。但呢到真系平民食堂,难怪闲口都keep住有人流,赞👍🏻

我地嗌左两个汤粉+小食+饮品

串烧嗌左鸡牛半打,大件夹抵食,比平时出去食我谂大份成倍

椰青,唔洗多讲,清甜可口

• 奶茶红豆冰