2022-11-29 42 浏览
今晚黎到铜锣湾既”Mini Friday”食野,八点半去到唔算多人,去到就已经有位,睇menu见到价钱唔算太贵,以晚餐黎讲个人觉得算几抵食,系铜锣湾同班朋友聚餐既不妨可以考虑一下”Mini Friday”。「喇沙帆立贝意粉」($138):依款fusion意粉自己觉得几有惊喜,喇沙味够香浓,唔会好淡,口感有种creamy既感觉,估唔到新加坡菜式mix意大利粉又几唔错,帆立贝肉质都唔会霉,反而份量就唔算太多,两个人share既就唔太够食,不过因为几好味所以强烈推荐俾大家👍🏻「蜜糖蒜片炸鸡」($98):睇落好似细细碟咁,但一碟都有成差唔多十旧,鸡炸得岩岩好,够金黄,加埋啲蜜糖闪炩炩,好吸引。至于味道,甜度唔会过甜,加埋蒜片够晒香口。「杨枝甘露梳乎厘pancake」($88):卖相黎讲,老老实实唔算吸引,但味道就几香杨枝甘露味,梳乎厘pancake都够fluffy,想试下新口味梳乎厘既朋友仔可以一试。

「喇沙帆立贝意粉」($138):

「蜜糖蒜片炸鸡」($98):