2019-07-11
位于美丽华既Pizza Maru位置好方便,适合系附近番工或者行街既人去食,而价钱都相当合宜抵食!我地两个人叫左一个lunch set同一份半半炸鸡share,饱到食唔晒!韩国野点都会有餐前伴菜既~烤大蘑菇松子菠茶忌廉意大利粉($86)意粉软软度适中,比好浓郁既菠菜汁包裹住,食落去唔重菠菜味,但十分之香~ 大蘑菇煎得香口,美中不足系得4块😟 另外我地贪得意加钱另加香炸软壳蟹,由相片都睇得出佢几大只,炸到外脆内软,值得一赞!而有选择困难症既我地因为拣唔到食咩味既炸鸡好,就决定叫半半炸鸡($198),可以一次过食晒两款!第一款系蒜香甜辣,一摆上枱我地就闻到到好大阵蒜香味,令人忍唔住要趁热食!话明系甜辣,就唔会辣到净系食到辣味,甜甜地又辣辣地好惹味第二款系蜂蜜牛油,依一款唔似蒜香甜辣咁系炸完再同啲酱炒埋一齐,佢系落左好多味粉落炸好既鸡上味,入面程度就逊色少少~但系味粉有住好重既牛油味,就好似某款韩国出名蜂蜜牛油薯片一样!饮品方面我地就叫左一杯蜜柚冰茶同一杯芒果玛格丽酒~蜜柚冰茶透心凉,十分适合夏天饮用,只系甜左少少!而芒果玛格丽酒就有少少酒味,系韩国一款类似烧酒既酒精,饮落唔会好呛,但饮得多
我地两个人叫左一个lunch set同一份半半炸鸡share,饱到食唔晒! 韩国野点都会有餐前伴菜既~
烤大蘑菇松子菠茶忌廉意大利粉($86)
饮品方面我地就叫左一杯蜜柚冰茶同一杯芒果玛格丽酒~
蜜柚冰茶透心凉,十分适合夏天饮用,只系甜左少少!
而芒果玛格丽酒就有少少酒味,系韩国一款类似烧酒既酒精,饮落唔会好呛,但饮得多都惊醉架!芒果同酒mix得好好,唔会话饮到两层分开左既咁~
即使Pizza Maru系连锁店,但食物质素唔错,可以一战!