2023-11-02 284 浏览
讲左好耐话想行Airside, 今日终于同朋友一齐过去拜会下,lunch time去到Airside当然系要食野先啦,未试过呢间🩵NAM NAM VIETNAMESE CUISINE🩵 越南餐厅,见到出面个lunch set餐牌几吸引就入左去。扎肉蒸粉包 + 堤岸蔗虾每人叫左一个$88的lunch set (另加一服务费),手机落单,方便快捷。套餐包左每人一份的小食,扎肉蒸粉包有小小辣,估唔到几好味,而个堤岸蔗虾炸得都好香,呢份小食的确有一点惊喜😋。越南鱼露捞檬(香茅猪扒)今日热热地,就叫左个捞檬食,可能因为佢落左鱼露的关系,味道好清新特别,配埋檬粉必落的酱汁,非常清爽开胃,香茅猪扒都尚可,不过不失。咖哩鸡 配 白饭咖哩唔系平时食开港式咖哩好浓郁又渴挞挞的感觉,呢款越南咖哩汁较稀,但咖哩味十足,加上淡淡椰香味,越南风味十足;而只鸡炆得都几林同几入味。薏米水(冻)﹑桂圆茶(热)薏米水非常解渴,桂圆茶都味道十足是日糖水:椰汁香芋西米露要买靓芋头都唔易,呢个香芋西米露的芋头真系好香好好味!由入座,上传食物到离开餐厅,职员都好好礼貌,笑容满面,招呼十足。而餐厅环境都十分光猛又几干净,整体感觉良
扎肉蒸粉包 + 堤岸蔗虾

越南鱼露捞檬(香茅猪扒)

咖哩鸡 配 白饭
薏米水(冻)﹑桂圆茶(热)
薏米水非常解渴,桂圆茶都味道十足
是日糖水:椰汁香芋西米露
要买靓芋头都唔易,呢个香芋西米露的芋头真系好香好好味!

由入座,上传食物到离开餐厅,职员都好好礼貌,笑容满面,招呼十足。而餐厅环境都十分光猛又几干净,整体感觉良好。
2023-11-01
等候时间
2 分钟 (堂食)