2019-09-26 1802 浏览
自从话要努力减肥之后都冇再食个pizza🍕,呢一日因为得我同妈妈自己食饭,所以我就同佢出街揾食,去朗豪坊记得楼上有一间开咗差唔多有一年嘅新餐厅,一直都话想试,所以今次就嚟咗。睇个menu就知道佢最出名嘅就系diy pizza,除咗咸嘅pizza,仲有特色嘅甜品pizza。如果唔想谂点样diy,当然佢都会有一啲拼好咗嘅选择。我哋拣咗个黑蒜鲍鱼pizza最欣赏佢个pizza底,有少少口感之余唔会太厚,两个人食一个pizza都唔会系劲饱,配搭好有趣,加埋两只半流心鸡蛋,为口感味道加入咗不一样嘅感觉👍两个人食完个pizza其实唔可以再食太多嘢,于是我哋点多一个🥗沙律沙律用石头锅上,感觉有趣。成碗沙律都系好冰冷,拌上自调嘅酱汁,更加惹味。而家嘅时势每一间餐厅都面对生意唔好,但系呢一日系平日嘅夜晚,人流不绝,相信佢其他食物都应该好出色,例如好似一个用摩天轮层架放住嘅炸物拼盘,但系就未必两个人食得晒,所以决定下次一定会再嚟😎

2019-09-18
  • 自选pizza