2023-01-17
上次去个friend度攞嘢,搭巴士🚍经过荔枝角时,见到一间pizza🍕店,门口写住$88 pizza餐,有汤有嘢饮,今日就特登去咗荔枝角一转,试下佢个set🤭。今日睇真啲,原来餐厅门面系用咗浅蓝色,几吸睛下🥰。餐厅装修简约,枱与枱之间有一定隔离,所以坐得好舒服😊。今日嚟我主要系想食pizza,但醒唔起今日系星期六🫣,好彩仲有pizza set 同 lunch set叫😅。我当然系拣pizza set 啦。Pizza set 有1️⃣7️⃣款pizza 可以拣,有啲款要加钱,有5️⃣款要+$48,有7️⃣款要+$28,今日我拣咗佢地嘅其中一个Favourite款式,+$28嘅蓝芝士牛肉。洋葱汤 (跟餐)味道浓郁,有很多洋葱🧅和少量菇🍄,带有轻微黑胡椒味,非常好饮😋。蓝芝士牛肉Pizza $116芝士🧀味浓郁,配料有牛肉🐂、蘑菇🍄及蒜片🧄。每一口都充满芝士、牛肉和蘑菇嘅香浓味道,蒜片更有助提升味蕾👅嘅冲击,令整个组合更加出色😍,十分好食💯。自家造香蕉拖肥批 +$28不愧为餐厅Signature甜品🍰,切开后唔计上面层cream,入面共分为3️⃣层,就同甜品个名一样,第1️⃣层系香蕉蓉,有好重嘅香蕉🍌味。第2️⃣层
餐厅装修简约,枱与枱之间有一定隔离,所以坐得好舒服😊。
洋葱汤 (跟餐)
蓝芝士牛肉Pizza $116
自家造香蕉拖肥批 +$28
不愧为餐厅Signature甜品🍰,切开后唔计上面层cream,入面共分为3️⃣层,就同甜品个名一样,第1️⃣层系香蕉蓉,有好重嘅香蕉🍌味。第2️⃣层系拖肥酱,有好香嘅焦糖和奶油味,但唔系好甜👍,配埋底层嘅饼底,真系非常好味😋。
格雷伯爵茶 (跟餐)
最后餐饮杯伯爵茶系成壶上😳,可斟到大约两杯半。这杯既有茶香又可以解油腻嘅伯爵茶☕️,正好为这餐作一个完美结束💯。
总括而言,Lunch set 和 Pizza set 价钱实际,每日都有得供应👍,仲要坐得一啲部唔挤迫,而且食物高水准。我下次又要特登再嚟食过😆。