2016-03-17
突然想食生蚝,谂起mini club。星期六book左8点,店员提醒happy hour八点前order有8折,所以7:50黎到。一坐埋位就俾左iPad餐牌我地睇,点左个seafood platter+白酒( $428)+ 4只生蚝($148)+车打芝士焗薯条($88)+香烤蜜糖鸡翼($78)点完呢几样之后话想再睇睇,侍应再提醒我地8点前落单8折....(系咪觉得我无钱俾原价?)环境同一般酒吧咁,8点几唔多人,但愈晏愈多人nuts任加, 好好味 seafood platter + 生蚝出场 seafood platter:蟹身唔多肉但多膏,蟹钳鲜甜多汁龙虾多肉,无雪藏味,唔错其他海鲜不过不失最中意食法国生蚝White preal:第一啖咸,第二啖甜,味道独特, 口感鲜甜Gillardeau:肥美, 结实有弹性, 口感爽脆鲜甜, 海水味不浓烈食紧seafood platter既同时, 薯条都到左, 张枱好迫=.=薯条冻左唔好食, 唯有食下海鲜又食下薯条薯条配上溶溶地既芝士, 比配茄汁好味好多食完一半seafood platter,鸡翼都上左枱食完冻野, 饮左酒, 冻冻地食返D热野就p
环境同一般酒吧咁,8点几唔多人,但愈晏愈多人 nuts任加, 好好味 seafood platter + 生蚝出场
seafood platter:
蟹身唔多肉但多膏,蟹钳鲜甜多汁
龙虾多肉,无雪藏味,唔错
其他海鲜不过不失
最中意食法国生蚝
薯条冻左唔好食, 唯有食下海鲜又食下薯条
薯条配上溶溶地既芝士, 比配茄汁好味好多
食完冻野, 饮左酒, 冻冻地食返D热野就perfect
鸡翼表面脆, 内里多汁, 甜甜地又唔太热气
Total食左6百几, 抵食