2022-08-29 333 浏览
今日同朋友去MegaBox睇戏,睇戏之前去咗依emax 食lunch,餐厅做紧semi-buffet,一个主菜、一杯饮品同甜品(有Häagen-Dazs或者Movenpick 雪糕可选😍😍)另外可加$20可任食沙律吧,主菜:BBQ烧猪仔髀配薯菜猪仔髀烧得好香,外皮脆口,上面放咗啲芝麻,入口好香口,薯条份量好多,炸得好食主菜:宏美杂扒餐配饭呢个杂扒份量超多,有猪扒、牛扒、鸡扒同肠仔,啱晒钟意食肉嘅朋友,肉类都处理得好好,冇雪味我最钟意系个任食沙律吧,有好多唔同嘅款拣,最推介有以下几款黑松露薯仔沙律我最钟意食薯仔沙律,啲黑松露好浓,入口好香芒果蟹多士冇谂过蟹肉味咁香,配埋啲芒果,好新鲜嘅配搭,另外块多士都好香脆,我食咗几件南瓜忌廉汤配多士个忌廉汤好滑,有阵阵南瓜味,另外多士都觉得好香脆,上面搽咗啲蒜蓉酱,配埋个汤一流甜品我哋拣咗Häagen-Dazs同movenpick雪糕,佢都有其他甜品选择,例如疏乎厘、抹茶夹饼、伯爵茶卷,都好吸引,下次有机会可以试吓呢个semi-Buffet价钱好抵,而且质素好,性价比超高👍🏼👍🏼

主菜:BBQ烧猪仔髀配薯菜

主菜:宏美杂扒餐配饭

我最钟意系个任食沙律吧,有好多唔同嘅款拣,最推介有以下几款

黑松露薯仔沙律
我最钟意食薯仔沙律,啲黑松露好浓,入口好香

芒果蟹多士

南瓜忌廉汤配多士