2019-06-14 568 浏览
听家姐讲呢间餐厅本身系鸿图道个边既,可能租约问题就搬左黎呢边开,佢话质素都唔错既。呢间餐厅有日本菜同西餐食既,咁啱收工经过想去食南记,见到四眼哥仔系门口揾客又听到有T骨扒,就埋去睇下MENU,睇返价钱又几抵咁,一于试下佢睇返MENU佢有分日本餐同西餐。日本餐有日本丼饭、寿司拼盘拣,西餐就有一个咖哩饭、意粉、石锅饭同肉食拣。T骨扒就写住系澳洲产地配上日本山贼汁 (即系有少少甜类似烧汁咁既味道) 配薯菜,包一个汤或沙律,饮品同甜品。落左Order就好快黎左汤同饮品啦~汤就系南瓜汤,汤就唔需要太高要求啦,不过碗汤只系微暖,个人认为可以热返少少。饮品原来冻奶茶就只有餐厅既皇牌樽仔奶茶,要加$12 除此之外,都有咖啡柠茶柠水之类,最特别系有得拣果醋仲有分冻热。我就拣左冻白桃味果醋试下,只要加$3冻饮钱,俾著出面啲餐厅应该会当系特饮价钱计算,同埋真系未见过有其他餐厅有果醋拣~都几特别话咁快个T骨扒黎到啦块扒都几大,几乎盖过成只碟!伴碟既薯菜都好有分量,薯角热辣辣脆卜卜,仲要大大只!都应该有差唔多十只!配菜就系一堆牛油粟米同两旧西兰花同车厘茄,牛油粟米都几香甜。不过好明显系一早整定哂,粟米上面既牛油

饮品原来冻奶茶就只有餐厅既皇牌樽仔奶茶,要加$12

话咁快个T骨扒黎到啦

配菜就系一堆牛油粟米同两旧西兰花同车厘茄,牛油粟米都几香甜。不过好明显系一早整定哂,粟米上面既牛油都已经冻到结成一粒粒状态,其实都几难睇,希望呢方面可以改善下。建议可以上碟前将粟米翻热,或者索性唔落牛油,健康啲同埋可以更加突显粟米既鲜甜味道

T骨扒都几幼嫩,煎得几香口惹味,配合个山贼汁都几得意。因为出佞食扒通常系配蒜蓉汁、黑椒汁或者洋葱汁,好少见到有山贼汁拣

食哂成碟野都饱到上头顶,仲未完!仲有甜品,本来以为个甜品只会系布丁奶冻之类,点知系一件朱古力芝士蛋糕。
好彩我不嬲都有个甜品胃,绝对无有怕!
个朱古力芝士蛋糕都几好食,个味有点似曾相识.....UM.....原来系以前元气寿司出过个款!唔怪得我觉得咁好食啦!

食埋个甜品,饮埋杯果醋,就出去埋单啦~
Add like同share佢地facebook page原来有9折,又或者预早打黎订枱都有9折。同埋原来佢地facebook每个礼拜都会upload menu上去,呢个做法都几好,好少餐厅会咁做
下次揾埋同事收工一齐黎食先!
题外话/补充资料: 职员服务态度都几好
2019-06-04