2015-10-04 483 浏览
今日同屋企人行街 口痕想食甜品 就黎左呢间啦 环境宽敞坐得舒服 我地3个人每人叫左一个 价钱都几抵食架😀抹茶雪泥芋圆: 抹茶味普通不过不失, 雪泥开头食以为系雪糕 但食落去又觉得比雪糕多水份 有啲似刨冰, 芋圆好烟韧 质感好特别 冰冰的抹茶雪泥浸浴在暖暖的红豆糖水中 又有几颗q弹的芋圆点缀 好配合! 😛西瓜豆花: 西瓜的颜色系橙色 唔系平时见开的红色 亦不太甜 不过份量几多, 豆花好滑 可能豆腐味重 食落不太甜 呢个甜品绝对适合不喜太甜又想食甜品的人😌宇治牛乳芋圆: 宇治雪泥甜中带甘 愈食愈上瘾, 牛乳系3.6北海道牛乳 好柔滑, 芋圆烟韧可口 宇治同牛乳真系好夹 😙3个甜品加埋都系$72 绝对抵食亦都饱肚! 虽然唔系话太好食 但系都唔系差 好过好多甜品舖架啦 同埋呢个价钱 仲想点先! 😈

$24 抹茶雪泥芋圆

$19 西瓜豆花