2015-03-30 861 浏览
新年时间,长途跋涉入元朗,去朋友屋企拜年!大家一齐开心食完午饭,交换完利是,同小朋友玩完后,都喺时间各自返归!经过甜品公主一轮特训后,自己都不知不觉咁钟意食甜品!咁啱知道附近有间出名嘅甜品店,今次嚟个自私甜品时间!依间小店,款式特别多!而且每款都好似艺术品咁!可见师傅功力同创意都十足!但因为现金有限,又独爱沫茶,所以捉唔个《抹茶心太软配雪糕》!经过公主严格训练后,对甜品卖相无咩好特别嘅反应!但心太软嘅流心效果,实在喜出望外,效果非常彭湃!但甜品的好坏唔喺取决于流心效果,而喺味道!依个心太软嘅味道非常浓郁,而且做到外脆内流,真喺唔错!雪糕方面,我估喺叫货返嚟,感觉完全唔特出!总体嚟讲,依个心太软39 蚊,地区性同数字上唔算平!但计埋师傅嘅创意同心机,咁算好抵食!
抹茶心太软配雪糕
雪糕方面,我估喺叫货返嚟,感觉完全唔特出!